3/14/09

Ακόμα 5000 στρατιώτες μέχρι την Κυριακή!


Το Μεξικάνικο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης θα στείλει ακόμα 2000 στρατιώτες στην πολύπαθη πόλη Σιουδάδ Χουάρεζ, το κεντρικότερο σημείο δράσης των ναρκωτικών στο Βόρειο Μεξικό αλλά και σε όλη την Λατινική Αμερική αφού ο πόλεμος με τα καρτέλ έχει αποφέρει 6000 νεκρούς από το 2006 από τους οποίους οι 1300 είναι στην Σιουδάδ Χουάρεζ.

Μάλιστα μέχρι την Κυριακή θα αποσταλούν ακόμα 3000 στρατιώτες και ο αριθμός μόνο σε αυτήν την πόλη είναι τεράστιος αφού οι στρατιωτικοί φτάνουν τους 8500 και οι ανώτατοι αξιωματικοί μυστικών υπηρεσιών τουσ 2500! Συνολικά σε όλο το Βόρειο Μεξικό ο Πρόεδρος της Χώρας Φελίπε Καλδερόν έχει στείλει 45000 στρατιώτες!

Η Κυβέρνηση του Μεξικού έβγαλε "στο σφυρή" τους δύο που δολοφόνησαν τον σωματοφύλακα του Κυβερνήτη της Τσιουάουα (πρωτεύουσα είναι η Σιουδάδ Χουάρεζ) και δίνει 500.000 Πέσο (25.500 Ευρώ) για πληροφορίες που θα αποφέρουν την σύλληψη τψν δραστών αφού είναι φανερό ότι στόχος δεν ήταν ο σωματοφύλακας...

3/13/09

Ο Λούλα με τις ευλογίες όλης της Λατινικής Αμερικής στις ΗΠΑ


Τις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Λατινικής Αμερικής θα προσπαθήσει να αλλάξει ο πρώτος Λατινοαμερικάνος ηγέτης Βραζιλιάνος Ινάσιο Λούλα που θα συναντηθεί με τον Αμερικάνο πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα αύριο Σάββατο στον Λευκό Οίκο.

Οι δύο σημαντικότερες "απαιτήσεις" του Λούλα είναι ελεύθερο εμπόριο μεταξύ Κολομβίας και ΗΠΑ αλλά και την άμμεση άρση του Εμπάρκο στην Κούβα.

Μάλιστα ο Λούλα πηγαίνει στις ΗΠΑ με τις ευλογίες του Βενεζοελάνου προέδρου Ούγκο Τσάβεζ.

Η Βραζιλία με τις ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει μια τεράστια οικονομική σχέση η οποία μάλιστα δεν φαίνετε να πιάνετε από την κρίση αφού σε αντίθεση με τις ΗΠΑ η χώρα του καφέ συνεχίζει σταθερά τα βήματα οικονομικής ανόδου, αφού αυτή τη στιγμή βρίσκετε στην 9η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Όπως όμως συνηθίζει ο Λευκός Οίκος, έκανε για μια ακόμη φορά τραγικά λάθη.Ποιο συγκεκριμένα η συνάντηση επρόκειτο να γίνει την περασμένη Τρίτη αλλά ακυρώθηκε λόγω Εθνικής γιορτής των ΗΠΑ (!) αλλά η επίσημη ΗΠΑ δεν ήξερε το όνομα του προέδρου της Βραζιλίας αφού χαρακτήρισε το "Λούλα" σαν παρατσούκλι και όχι σαν το επίθετο του.Το λάθος διορθώθηκε αμέσως όμως είναι κάτι που εξόργισε όλα τα μέσα της Λατινικής Αμερικής.

Τέλος θα συζητηθούν οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ με Βενεζουέλα και Βολιβία.