1/18/08

Γήπεδο Γκράφιτι το Στάδιο "Αζτέκα" στο Μεξικό!


To διάσημο γήπεδο "Αζτέκα" του Μεξικού, το οποίο έχει φιλοξενήσει πολύ μεγάλα αθλητικά γεγονότα, μεταξύ των οποίων τους τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1970 και το 1986, αλλάζει όψη.


Η διοίκηση του ιστορικού γηπέδου, σε συνεργασδία με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, πήραν την απόφαση να δοθεί ένα τέλος στην άθλια εικόνα με τα γραμμένα συνθήματα που είχαν κατακλύσει τον περιβάλλοντα χώρο, και για το λόγο αυτό φώναξαν πλήθος νέων ανθρώπων που ασχολούνται με το γκράφιτι, προκειμένου να "κοσμήσουν" με χρώματα, ζωγραφιές και εικόνες την περίμετρο του γηπέδου (περίπου 3000 τετραγωνικά μέτρα).


Έτσι, 200 "σχεδιαστές" απέκτησαν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στην "αναβάθμιση" αυτού του ιστορικού αθλητικού χώρου, με την πηγή έμπνευσής τους να είναι -τί άλλο- πρόσωπα που έχουν γράψει τη δική τους ξεχωριστή ιστορία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Οι Πελέ (πρωταθλητής κόσμου το 1970 στο γήπεδο αυτό), Μαραντόνα (κατέκτησε το 1986 το Μουντιάλ με την Εθνική Αργεντινής, σε μία διοργάνωση που είχε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του), όπως και ο Πάπας Ιωάννης Πάυλος ΙΙ έχουν την... τιμητική τους, μεταξύ των 300 καρικατούρων που ζωγραφίστηκαν, ενώ μία εταιρία ανέλαβε να καλύψει τα έξοδα για την αγορά των 9000 κουτιών με μπογιά, τα οποία χρειάστηκαν για την πραγματοποίηση του έργου.

No comments: