11/1/07

Ρίχνουν ευθύνες αλλού!


Αυτοί οι Αμερικάνοι είναι πολύ προκλητικοί για μια ακόμα φορά...

Το αιώνιο πρόβλημα των συνόρων του Μεξικού με τις ΗΠΑ είναι η διακίνηση των ναρκωτικών.

Στις μεγάλες πόλεις του βορρά του Μεξικού γίνεται η διακίνηση από συμμορίες που κάποιες φορές έχουν "πόλεμο" μεταξύ τους, χωρίς βέβαια να υπάρχει πρόβλημα στους πολίτες της χώρας των Αζτέκων, αλλά το πρόβλημα υπάρχει στους πολίτες των ΗΠΑ που ...θα τα καταναλώσουν!

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους ζήτησε να εγκριθούν 980.000.000 ευρώ για να δωθούν στην κυβέρνηση του Μεξικού να μειώσει την ...εξαγωγή ναρκωτικών (την διακίνηση την κάνουν Κολομβιανοί και Κεντροαμερικάνοι). Φυσικά οι "Λατίνοι" πολιτικοί κάθε περιοχής των ΗΠΑ αντέδρασαν και μαζί τους και χιλιάδες Μεξικάνοι σε Μεξικό και ΗΠΑ πιστεύωντας πως ο Μπους θέλει να ρίξει την ευθύνη στο Μεξικό για το θέμα των ανρκωτικών.

Κάτι τέτοιο φυσικά δεν υπάρχει, αφού τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους. Κάθε χρόνο φυλακίζονται περίπου 1500 έμποροι ναρκωτικών από την αστυνομία του Μεξικού, ενώ από πλευράς ΗΠΑ που λειτουργεί ειδικό αστυνομικό τμήμα για το εμπόρειο ναρκωτικών σε εκείνες τις περιοχές, έχουν συλληφθεί τα τελευταία χρόνια 87 άτομα! Ποιος κοροϊδεύει ποιον...

Το θέμα είναι να δούμε την αντίδραση της κυβέρνησης του Μεξικού, αφού ο πρόεδρος Φοξ είναι γνωστό ότι θέλει να έχει καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ, παρά τις αντιδράσεις του κόσμου.

No comments: