11/3/07

Η χειρότερη καταστροφή στην ιστορία του Νότιου Μεξικού!..


Περισσότερα από 300.000 σπίτια είναι κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας στην πρωτεύουσα της πολιτείας Ταμπάσκο Βιγιαερμόσα!

Ο πρόεδρος της χώρας Φελίπε Καλδερόν δήλωσε πως είναι η χειρότερη φυσική καταστροφή που έγινε ποτέ στο Μεξικό, ενώ πρέπει να σημειώσουμε πως βρίσκεται εδώ και δύο μέρεσ με τους ανθρώπους που έχασαν τις περιουσίες τους σαν ένδειξη συμπαράστασης.

Χαρακτηριστικό είναι πως το 80% της πόλης βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και η καταστροφή είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή της Νέας Ορλεάνης μετά το πέρασμα του τυφώνα Κατρίνα.

Από τους 2.000.000 κατοίκους της Βιγιαερμόσα, οι 900.000 έμειναν άστεγοι, σημάδια που δείχνουν την πρωτοφανή καταστροφή που χτύπησε την χώρα της Βόριας Αμερικής.

Η ταλαιπωρία των ανθρώπων στο Ταμπάσκο δεν τελείωσε εκεί! Πιο συγκεκριμένα οι εγκαταστάσεις της πετρελαϊκής εταιρίας "Petrolerow Mexicanos" έχουν πλυμμηρίσει και μια νέα οικολογική καταστροφή είναι κοντά....

Οι Μεξικάνοι σοκαρισμένοι στέλνουν ότι βοήθεια μπορούν στους συνανθρώπους τους, ενώ η κυβέρνηση έστειλε σε πρώτη φάση 20.000 εμβόλια Ηπατίτιδας, αφού με 900.000 άστεγους σε μικρό χώρο, πολύ άνετα μπορεί να υπάρξει επιδημία.


No comments: