3/6/08

Με βόμβες εξ Αμερικής η δολοφονία Ρέγιες


Η Κολομβία χρησιμοποίησε αμερικανικής κατασκευής "έξυπνες βόμβες" στη διάρκεια του βομβαρδισμού στρατοπέδου των ανταρτών στον Ισημερινό, κατά τον οποίο σκοτώθηκε το νούμερο δύο στην ηγεσία του FARC , Ραούλ Ρέγιες, δήλωσε σήμερα από το Κίτο υπουργός Άμυνας του Ισημερινού, Ουέλινγκτον Σαντοβάλ.

"Στο στρατόπεδο του FARC στη διάρκεια της νύχτας έπεσαν πέντε βόμβες, με βλήματα εξαιρετικής ακρίβειας που απλώθηκαν σε διάμετρο πενήντα μέτρων", πρόσθεσε ο υπουργός σε τηλεοπτικές δηλώσεις του.

Σύμφωνα με τον κ. Σαντοβάλ τα όπλα αυτά είναι γνωστά ως "έξυπνες βόμβες" και διατίθενται από τις ΗΠΑ και συνήθως ρίχνονται από αεροπλάνα μεγάλης ταχύτητας.

Υπενθυμίζεται ότι η κρίση που ξέσπασε μεταξύ της Κολομβίας και του Ισημερινού με την υποστήριξη της Βενεζουέλας, προκλήθηκε από την επιχείρηση που ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο από τον κολομβιανό στρατό κατά των ανταρτών των Ένοπλων Επαναστατικών Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) στο έδαφος του Ισημερινού. Στη διάρκεια της επίθεσης εκτός του Ράγιες σκοτώθηκαν τουλάχιστον είκοσι ακόμα αντάρτες μέλη του FARC.

No comments: