3/13/08

"Λιποτάκτησαν" πέντε Κουβανοί ποδοσφαιριστές!


Πέντε ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας της Κούβας U-23 αυτομόλησαν στις ΗΠΑ εκμεταλλευόμενοι το γεγονός πως βρίσκονταν εκεί προκειμένου να δώσουν προκριματικό αγώνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο.

Σύμφωνα με την Μαιάμι Χέραλντ οι Κουβανοί εγκατέλειψαν την αποστολή μετά τη λήξη του παιχνιδιού με την Αμερική που έληξε ισόπαλος 1-1.

Πρόκειται για τον αρχηγό, Γιενιέρ Μπερμούντεζ, τον τερματοφύλακα Χοσέ Μανουέλ Μιράντα, τον αμυντικό Ερλίς Γκαρσία Μπάρο, τον μέσο Γιορντάν Αλβάρεζ και τον αμυντικό Λοάνι Πριέτοι, οι οποίοι δεν ενημέρωσαν ούτε τις οικογένειες τους για τις προθέσεις τους.

Η κυριαρχία του Ραούλ Κάστρο έχει τερματιστεί στην Κούβα, ωστόσο η προεδρική σκυταλή παρόλο που πέρασε στα χέρια του αδερφού του Ραούλ δεν φαίνεται να ικανοποίησε τους διεθνής ποδοσφαιριστές. Ο Μπερμούντεζ αποκάλυψε το πλάνο των συμπαικτών του παραχωρώντας τηλεφωνική συνέντευξη.

"Γνωρίζαμε το πλάνο μας από τη στιγμή που θα προσγειωνόμασταν στις ΗΠΑ. Ήταν κάτι που συζητούσαμε από καιρό και ξέραμε πως είχε φτάσει η κατάλληλη στιγμή. Φυσικά και έχουμε άγχος καθώς δεν είναι εδώ οι οικογένειες μας αλλά ελπίζουμε πως η αμερικανική αλλά και η κουβανική κοινότητα θα μας βοηθήσει στο ξεκίνημα μας.

Φυσικά και η καρδιά μου θα βρίσκεται στην πατρίδα και την οικογένεια μου, όμως προτιμώ να απολαμβάνω μεγαλύτερη ελευθερία και να παίξω επαγγελματικό ποδόσφαρο. Για αυτό κάναμε τούτη τη θυσία" δήλωσε ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Κούβας.

Όπως τονίζεται και οι πέντε ποδοσφαιριστές τις επόμενες ημέρες θα ζητήσουν πολιτικό άσυλο.

No comments: