3/31/08

Σε ετοιμότητα ο Σαρκοζί για την Μπετανκούρ


Η Γαλλία έστειλε ένα αεροσκάφος στη Γαλλική Γουιάνα για να είναι έτοιμο να παραλάβει τη γαλλο-κολομβιανή Ινγκριντ Μπετανκούρ, που κρατείται όμηρος από τους κολομβιανούς αντάρτες FARC σε περίπτωση που επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των κολομβιανών αρχών και των ανταρτών, ανακοινώθηκε σήμερα από το γραφείο του προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί."Το αεροσκάφος φέρει ιατρικό εξοπλισμό", δήλωσε ο προεδρικός εκπρόσωπος.

Το επιχειρηματικό Φάλκον 900, που συνήθως συνοδεύει τον πρόεδρο Σαρκοζί στα υπερατλαντικά του ταξίδια, προσγειώθηκε στην πρωτεύουσα της γαλλικής Γουινέας Καγιέν και βρίσκεται σε κατάσταση "ετοιμότητας για απογείωση", προστίθεται στην ανακοίνωση του προεδρικού γραφείου.

Ο γάλλος εκπρόσωπος είπε ακόμα ότι το αεροσκάφος θα παραμείνει στο Καγιέν μέχρι αύριο και στη συνέχεια θα αντικατασταθεί με άλλο που θα είναι πλήρως ιατρικά εξοπλισμένο.

H Κολομβία ανακοίνωσε χθες ότι είναι πρόθυμη να προχωρήσει σε μια πιθανή συμφωνία με τους αντάρτες για την απελευθέρωση πολλών ομήρων μεταξύ των οποίων θα είναι και η Μπετανκούρ.

Η πρόταση αποτελεί μέρος ενός συνολικού πακέτου προσφοράς που διατύπωσε ο πρόεδρος Αλβάρο Ουρίμπε στους αντάρτες του FARC, στα πλαίσια της προσπάθειας να τους πείσει να απελευθερώσουν ομήρους που κρατούν περισσότερα από 10 χρόνια σε διάφορα μυστικά στρατόπεδα μέσα στη ζούγκλα.

No comments: