3/5/08

Σκότωσε τον αδερφό του για χάρη της... Παλμέιρας!


Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που επινοήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα για να προσφέρει χαρές και συγκινήσεις στους φιλάθλους, όμως φαίνεται πως για κάποιους ήταν, είναι και θα παραμείνει... πόλεμος.

Το ακόμα χειρότερο συνέβη αυτή την εβδομάδα στην Βραζιλία, όπου για χάρη ενός ντέρμπι ο ποδοσφαιρικός κόσμος θρήνησε έναν άνθρωπο, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο βωμό του φανατισμού.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έλαβε χώρα στο Σάο Πάολο όπου δύο αδέρφια, οι Ρομπέρτο και Έρικ ντε Ολιβέιρα, ήρθαν αρχικά στα χέρια μετά τη νίκη με 1-0 της Παλμέιρας επί της Κορίνθιαvς στο ντέρμπι μεταξύ των δύο μεγαλύτερων ομάδων της πόλης.

Το γκολ του Βαλντίβια στο 75' της αναμέτρησης, που στη συνέχεια αποδείχτηκε αποφασιστικό για την έκβαση του ματς, προκάλεσε την αντίδραση του Ρομπέρτο ντε Ολιβέιρα, υποστηρικτή της Κορίνθιανς, ο οποίος προκάλεσε όντας μεθυσμένος τον αδερφό του Έρικ, οπαδό της αντίπαλης ομάδας.

Αυτό που ξεκίνησε όμως ως φραστική διαμάχη συνεχίστηκε ως γερός καυγάς, με τα δύο αδέρφια να πιάνονται στα χέρια, και τον Έρικ να αποφασίζει να λύσει στη συνέχεια τις διαφορές τους με άλλο τρόπο.

Έτσι πήρε από το σπίτι μία τσάπα και προκάλεσε πολλά χτυπήματα στο κεφάλι και στην πλάτη του μεγαλύτερου αδερφού του, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του πριν προλάβει να διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Ο αδελφοκτόνος συνελήφθη στη συνέχεια, ισχυριζόμενος ότι δεν ήθελε να κάνει τον φόνο και ότι αναγκάστηκε να το κάνει καθώς βρέθηκε σε θέση άμυνας.

No comments: