3/28/08

Ο πρόεδρος της Βολιβίας... παίκτης στη Β'κατηγορία!


Όπως έγινε γνωστό, η δεύτερη κατηγορία του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Βολιβίας θα έχει στις τάξεις της ένα "επίλεκτο μέλος", που δεν είναι άλλος από τον Έβο Μοράλες.

Ο πρόεδρος της Βολιβίας, σε μία κίνηση που προκάλεσε την έκπληξη όλων, εγγράφηκε στην ποδοσφαιρική ομάδα Λιτοράλ, ομάδα που αγωνίζεται στην δεύτερη κατηγορία του πρωταθλήματος της χώρας, και η οποία είναι ουσιαστικά η ομάδα που εκπροσωπεί την αστυνομία της χώρας.

Η αιφνιδιαστική αυτή απόφαση από την πλευρά του Μοράλες εντάσσεται στην καμπάνια που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό για να πείσει την παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FIFA) να άρει την απαγόρευση που έχει επιβάλει, και η οποία αφορά την δυνατότητα γηπέδων της Βολιβίας που βρίσκονται πάνω από 2,750 μέτρα από την επιφένεια της θάλασσας να φιλοξενούν αγώνες στο πλαίσιο διεθνών διοργανώσεων.

Το πάθος πάντως του αρχηγού του βολιβιανού κράτους είναι πασίγνωστο. Η πολιτική του καριέρα ξεκίνησε ως γραμματέας του Υπουργείου Αθλητισμού, ενώ στο περιθώριο επίσημης επίσκεψής του στη Ρώμη τον Οκτώβριο του 2007, ο Μοράλες εξέφρασε την επιθυμία του να πάει στην Τριγκόρια (προπονητικό κέντρο της Ρόμα) για να αγκαλιάσει τον Φραντσέσκο Τότι, του οποίου έχει δηλώσει μεγάλος θαυμαστής.

Μάλιστα, φορώντας τη φανέλα με το Νο 10 και αγωνιζόμενος ως στη θέση του οργανωτικού μέσου, ο πρόεδρος της Βολιβίας συμμετείχε σε φιλικό παιχνίδι μαζί με τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, σε μία ακόμα κίνηση προκειμένου να πείσει την FIFA πως η κάθε χώρα έχει αναφαίρετο δικαίωμα να αγωνίζεται στο "σπίτι της" και να μην είναι αναγκασμένη να "ξενιτεύεται" λόγω ειδικών συνθηκών (π.χ υψόμετρο).

Ο 47χρονος Μοράλες μπόρεσε να πάρει δελτίο για να παίζει στην Λιτοράλ χάρη σε κανονισμό της ποδοσφαιρικής λίγκας του Λα Πας, που προβλέπει το όριο των 26 ετών για τους παίκτες που αγωνίζονται σε ομάδες της δεύτερης κατηγορίας, δεχόμενη όμως δύο εξαιρέσεις.

Το εντυπωσιακό στην όλη ιστορία είναι πως από το ερχόμενο Σάββατο ο πρόεδρος της Βολιβίας θα είναι σε θέση να κατέβει στον αγωνιστικό χώρο, εάν το θελήσει το προπονητής του, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, με την Λιτοράλ να φιλοξενεί την Ντεπορτίβο Ζουράκο.

No comments: