3/4/08

Μύνημα του Εκουαδόρ στην Κολομβία


Ο πρόεδρος του Εκουαδόρ Ραφαέλ Κορέα ανακοίνωσε σήμερα, κατά την άφιξή του στη Λίμα του Περού, πως η κυβέρνησή του θα επιλέξει την διπλωματική οδό στην κρίση με την Κολομβία, όμως είναι αποφασισμένη επίσης να φθάσει «έως τις έσχατες συνέπειες».

Κατά τη διάρκεια σύντομης συνέντευξης Τύπου στο αεροδρόμιο, ο Κορέα εξέφρασε την εκτίμηση πως μία προσέγγιση με τον Κολομβιανό ομόλογό του Άλβαρο Ουρίμπε πρόκειται να είναι πολύ δύσκολη.

«Πρόκειται να είναι πολύ δύσκολο να συνομιλείς με ένα πρόσωπο το οποίο ψεύδεται ασυστόλως. Θα είναι πολύ δύσκολο να έχεις διάλογο με ένα πρόσωπο του ποιού αυτού. Εν πάσει περιπτώσει εμείς θα προσπαθήσουμε να βρούμε μία λύση δια της διπλωματικής οδού, ακόμη κι εάν θα χρειασθεί να φθάσουμε έως τις έσχατες συνέπειες», τόνισε στους δημοσιογράφους.

Ο πρόεδρος του Εκουαδόρ, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον Περουβιανό ομόλογό του Άλαν Γκαρσία, θα συνεχίσει την περιοδεία του στην Λατινική Αμερική, μεταβαίνοντας εν συνεχεία στη Βραζιλία, στη Βενεζουέλα, στον Παναμά και στην Δομινικανή Δημοκρατία.

No comments: