3/10/08

Συνελήφθη βαρώνος κοκαΐνης, άγνωστης εθνικότητας


Οι αρχές της Βενεζουέλας συνέλαβαν έναν ύποπτο για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, με διασυνδέσεις με παραστρατιωτικές οργανώσεις, που καταζητείται στις ΗΠΑ για λαθρεμπόριο κοκαϊνης, όπως μεταδίδει τηλεοπτικός σταθμός στο Καράκας.

Η εθνοφρουρά της Βενεζουέλας συνέλαβε τον Ερμαγόρας Γκονσάλες κοντά στα σύνορα με την Κολομβία το περασμένο 24ωρο, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Globovision.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει ανακοινώσει ότι προσφέρει αμοιβή 5 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψη του Γκονσάλες, που είναι γνωστός ως "ο Χοντρός Γκονσάλες". Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές ο Γκονσάλες διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαϊνης στην αμερικανική ήπειρο και μάλιστα υπολογίζεται ότι σε ένα χρόνο διοχέτευσε στην αγορά εννέα τόνους κοκαϊνης.

Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Γκονσάλες είχε υπό τον έλεγχό του το καρτέλ Γουαχίρα, στην Κολομβία και εισήγαγε όπλα από την Ευρώπη μέσω Βενεζουέλας, τα οποία πήγαιναν σε παραστρατιωτική οργάνωση που δρα κατά των μαρξιστών ανταρτών στην Κολομβία.

Ο δικηγόρος του Γκονσάλες, Φρέντι Φερέρ, δήλωσε ότι ο πελάτης του έχει γεννηθεί στη Βενεζουέλα και σύμφωνα με τους νόμους της χώρας δεν μπορεί να εκδοθεί στις ΗΠΑ. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ υποστηρίζει ότι ο Γκονσάλες είναι Κολομβιανός.

No comments: