3/4/08

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ (της Κολομβίας ενοούμε...) βάλθηκε να τρελάνει κόσμο!


Αυτά που γίνονται στην Κολομβία την τελευταία βδομάδα είναι τραγικά! Την ώρα που όλες οι κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής είναι ενωμένες για ένα καλύτερο αύριο μεταξύ των χωρών, η Κολομβία τα βάζει με όλους επειδή την ...βοηθούν να εξοντώσει τους αντάρτες! Φυσικά αυτό το παραλλήρηρμα είναι με τηνβοήθεια των Αμερικάνων, που δεν θέλουν να δουν ανθρώπους σαν τον Τσάβεζ ή τον Ορτέγκα να τους παίρνουν την ...δόξα!
Αυτό που προσπαθεί η Κολομβάι τα τελευταία 8 χρόνια, δηλαδή να απελευθερώσει πολιτικούς κρατούμενους από τους αντάρτες, το κατάφερε η Βενεζουέλα μέσα σε μία βδομάδα!
Ο πρόεδρος της Κολομβίας κ. Ουρίμπε σαν ευχαριστώ, έστειλε τον στρατό του απειλητικά στα σύνορα με την Βενεζουέλα, αφήνωντας τον κόσμο (και ιδιαίτερα την Λατινική Αμερική με ανοιχτό το στόμα!).
Φυσικά και δεν υπάρχει εξήγηση από την απόφαση των Αμερικάνω (με συγχωρείτε του Ουρίμπε ενοούσα...) να στραφεί εναντίον της Βενεζουέλας που τους βοήθησε απέναντι στους αντάρτες.
Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Κολομβιανός στρατός εισέβαλε στο Εκουαδόρ!!! Αυτό έγινε πριν από δύο μέρες και επίσημη δικαιολογία του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ (της Κολομβίας ενοούμε...) είναι πως κυνηγούσαν αντάρτες!!!!
Τελικά μετά από χρόνια μαχών και απαγωγών, ο FARC αποφάσισε να ηρεμήσει δίνοντας σιγά-σιγά όλους τους κρατούμενους. Πως τους ευχαρίστησε η Κολομβία? Σκοτώνοντας τον Στρατηγό Ρέγιες!
Αυτό φυσικά εξόργισε τους πάντες και δυστηχώς πιο πολύ τους αντάρτες. Η δολοφονία αυτή έκανε όλη την λατινική Αμερική να αντιδράσει και ο πόλεμος είναι προ των πυλών!
Η Βενεζουέλα, το Εκουαδόρ και η Νικαράγουα απέσηραν τις πρεσβείες τους (!) και μάλιστα το Εκουαδόρ έκλεισε τα σύνορα με την Κολομβία!
Το Περού αντέδρασε επίσημα και ζήτησε από την Ένωση κρατών της Λατινικής Αμερικής (OAS) να αντιδράσει και να βρει τη λύση.
Αντί η Κολομβία να ζητήσει συγνώμη, κυνηγάει τους ψαράδες της Νικαράγουα που ψαρεύουν χωρίς πρόβλημα τα τελευταία ...50 χρόνια στα ύδατα της Κολομβίας!
Το δραματικό της υπόθεσης είναι πως η Κολομβία είναι από τους σημαντικότερους λαούς της Λατινικής Αμερικής, αλλά με την καθοδήγηση από τις ΗΠΑ είναι σίγουρο πως όλοι οι υπόλοιποι θα τους έχουν την πόρτα κλειστή.

No comments: