3/5/08

Ο Σαρκοζί απευθείας στους αντάρτες!


Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί είναι "έτοιμος" να μεταβεί στα σύνορα Βενεζουέλας και Κολομβίας για να πετύχει την απελευθέρωση -μετά έξι ολόκληρα έτη ομηρίας- της Γαλλο-κολομβιανής Ινγκριντ Μπετανκούρ, επαναβεβαίωσε σήμερα το Μέγαρο των Ηλυσίων στο Παρίσι.

Οι "Επαναστατικές ένοπλες δυνάμεις της Κολομβίας (FARC)" ανακοίνωσαν από την πλευρά τους ότι ο Ραούλ Ρέγιες, δεύτερος στην ιεραρχία της μαρξιστικής ανταρτικής οργάνωσης, που σκοτώθηκε από Κολομβιανούς στρατιώτες στο Εκουαδόρ το Σάββατο, "επιχειρούσε να οργανώσει μία συνάντηση με τη συμμετοχή του προέδρου της Γαλλίας".

Ο προεδρικός εκπρόσωπος Νταβίντ Μαρτινόν, υπενθύμισε στο Παρίσι σήμερα ότι από τη Νότια Αφρική, που επισκέφθηκε επίσημα προσφάτως, ο πρόεδρος της Γαλλίας, δεσμεύτηκε να είναι διαθέσιμος να δώσει το "παρών" στα σύνορα Βενεζουέλας-Κολομβίας, προκειμένου να διευκολυνθεί η απελευθέρωση της Μπετανκούρ, 46 ετών σήμερα, που αντιμετωπίζει προβλήματα ήπατος και νεφρών λόγω της μακρόχρονης κράτησής της σε απροσπέλαστα ορεινά κρησφύγετα. "Κάτι τέτοιο (η παρουσία του προέδρου μας στη μεθόριο) κανονίστηκε στις συνομιλίες του γάλλου υπουργού Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ, τον Φεβρουάριο στο Καράκας", διευκρίνισε επίσης ο κ. Μαρτινόν.

No comments: