2/12/08

Μπαράζ σεισμών στο Μεξικό!


Απίστευτο και όμως αληθινό! Μέσα σε τρεις μέρες και τρίτος ισχυρός σεισμός έπληξε το Μεξικό!


Πριν από δύο μέρες στην πόλη Μεχικένσε που βρίσκεται 100 περίπου χιλιόμετρα από τα σύνορα με τις ΗΠΑ έγινε σεισμός της τάξεως των 5,4 ρίχτερ και δεν αναφέρθηκαν σοβαρές ζημιές, παρά μόνο υλικές.


Χθες σειρά είχε η Τιχουάνα που βρίσκεται πάνω στα σύνορα με τις ΗΠΑ και πολύ κοντά στην Μεχικένσε. Ο σεισμός ήταν της τάξεως των 4,9 ρίχτερ και αναφέρθηκαν σοβαρές ζημιές σε ένα σχολείο που είχεδ διαρροή γκαζιού και παραλίγο να τιναχτεί στον αέρα. Ευτυχώς είχε εκκενωθεί έγκαιρα το σχολείο από τους μαθητές.


Σήμερα σημειώθηκε ο πιο σοβαρός και ισχυρός σεισμός. Αυτή τη φορά το επίκεντρο ήταν στο νότιο Μεξικό και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Αριάγκα της πολιτείας Τσιάπας (εκεί βρίσκονται οι Ζαπατίστας) και είχε ένταση 6,4 ρίχτερ!


Θύματα ευτυχώς δεν έχουν αναφερθεί, ενώ είναι σίγουρο πως υπάρχουν τουλάχιστον υλικές ζημιές.Το θετικό είναι πως ο σεισμός είχε βάθος 116 χιλιόμετρα.


Οι επιστήμονες δηλώνουν ανύσηχοι για το μπαράζ σεισμών που έχει καταπλήξει την χώρα των Αζτέκων. Ευτυχώς κανένας από αυτούς δεν είναι φονικός.

No comments: