2/7/08

Ατυχία και ανικανότητα...


Τύχη και ανικανότητα στέρησαν στο Μεξικό μια "φιλική" νίκη κόντρα στις ΗΠΑ τα ξημερώματα της Πέμπτης στο Χιούστον.


Το τελικό 2-2 δεν αντικατροπτίζει την εικόνα του παιχνιδιού, αφού οι παίκτες τπου Ούγκο Σάντσεζ ήταν μια σκάλα καλύτεροι από ατούς των ΗΠΑ.


Το παιχνίδι παρακολούθησαν 45000 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 34000 ήταν Μεξικάνοι!

Οι Αμερικάνοι από την αρχή του αγώνα μπήκαν με στόχο τα πόδια των "Αζτέκας", όμως οι Μεξικάνοι έδειξαν για μια ακόμη φορά επαγγελματισμό και ανωτερότητα και δεν έπεσαν στην παγίδα, αλλά προσπάθησαν να παίξουν το παιχνίδι τους.


Στα αξιοσημείωτα είναι πως η διαιτησία του Κάρλος Μπάτρες από την Γουατεμάλα ήταν καλή, κάτι που έχει να γίνει πολλά χρόνια στα παιχνίδια των δύο ομάδων, αφού ειδικά στα παιχνίδια εδάφους ΗΠΑ τα σφάλματα κατά του Μεξικού είναι τραγικά...


Στο 29' ο Ονιέγκου έκανε το 1-0, όμως οι χαρά των γηπεδούχων κ΄ρατησε μόλις πέντε λεπά, αφού στο 34' ΄΄εγινε το 1-1 με γκολ του Μαγκαγιόν.


Στη συνέχεια οι Μεξικάνοι έχασαν δύο τετ-α-τετ με Μαγκαίόν και Πάρδο, όμως οι Αμερικάνοι ήταν αυτοί που σκόραραν με κεφαλιά του Αλτιντόρ στο 39'. Μέχρι να τελειώσει το ημίχρονο οι Μεξικάνοι είχαν δύο κλασικές ευκαιρίες και ένα δοκάρι με τον Μαγκαγιόν!


Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι παραλίγο να σκοράρουν στα 36 δευτερόλεπτα, όμως το σουτ του Πάρδο "ξύρισε" το δεξί δοκάρι και το 2-2 έγινε στο 47'.


Ο Κάρλος Σαλσίδο εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μαγκαγιόν με καρφωτή κεφαλιά έστειλε στον παράδεισο τους 32000 Μεξικάνους και κυριολεκτικά έβαλε φωτιά στο γήπεδο!


Μέχρι το τέλος του παιχνιδιού συνεχίστηκαν οι μεγάλες ευκαιρίες από τους Μεξικάνους, ενώ είχε και δεύτερο δοκάρι με τον Τζιοβάννι Ντος Σάντος στο 78'!


Τελικά το 2-2 έμεινε μέχρι το τέλος, με τους Αμερικάνους ευχαριστημένους που δεν έχασαν (οι τελικές προσπάθειες ήταν 4-11 υπέρ του Μεξικού) και οι "Αζτέκας" έφυγαν με την υπόσχεση πως θα κερδίσουν το επόμενο ματς κότρα στους αιώνιους εχθρούς.

No comments: