2/5/08

Απίστευτος αριθμός δολοφονιών στο Ελ Σαλβαδόρ!


Σαν Σαλβαδόρ.-

28 άνθρωποι δολοφονήθηκαν στο Ελ Σαλβαδόρ το περασμένο Σαββατοκύριακο!Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση ωφείλεται στο ότι υπήρχε έξαρση βίας.


Πάντως το Υπουργείο Ασφάλειας του Ελ Σαλβαδόρ, ανακοίνωσε πως οι δολοφονίες έχουν μειωθεί σε σχέση με άλλες χρονιές.


Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Ασφαλείας Ρενέ Φιγκερόα, τον Ιανουάριο ανακοινώθηκαν 271 δολοφονίες (!), όταν τον Ιανουάριο του 2007 είχαν ανακοινωθεί 341!


Ο αριθμός φυσικά είναι τεράστιος, αλλά στην Κεντρική Αμερική σημειώνονται οι περισσότερες δολοφονίες και στην πρώτη πεντάδα παγκοσμίος στις δολοφονίες βρίσκονται πολύ μικρές χώρες όπως η Νικαράγουα και το Ελ Σαλβαδόρ, όταν στην κορυφή βρίσκεται η Βραζιλία...


Η στατιστική όμως δεν δείχνει θετικό το μέλλον της χώρας.Από τότε που ανέλαβε την προεδρία της χώρας ο Αντόνιο Σάκα (2004), οι δολοφονίες αυξήθηκαν από τις 2.933 μέσο όρο, στις 3.928, δηλαδή 995 δολοφονίες περιοσσότερες!


Αν δεν σας λένε τίποτα αυτοί οι αριθμοί, τότε το μέσο όρο των 9,8 δολοφονιών την ημέρα μόνο στην πρωτεύουσα Σαν Σαλβαδόρ προκαλεί φρίκη.


Μάλιστα οι δολοφονίες στην χώρα, έχουν χαρακτηριστεί σαν επιδημίες "άρρωστων" ανθρώπων, που μεγάλωσαν μέσα στον εμφύλιο και δεν ξέρουν να κάνουν κάτι άλλο από το να σκοτώνουν για να πάρουν αυτό που θέλουν.


Το μόνο θετικό είναι πως σπάνια αναφέρονται βιαιπραγίες κατά των τουριστών.

No comments: