5/5/08

Η "βασίλισσα" στο θρόνο της


Το 31ο πρωτάθλημα της ιστορίας της και δεύτερο συνεχόμενο κατέκτησε και μαθηματικά η Ρεάλ Μαδρίτης, που επικράτησε εκτός έδρας με 2-1 της Οσασούνα στο τελευταίο τρίλεπτο του αγώνα.

Τρεις αγωνιστικές πριν τη λήξη της Πριμέρα Ντιβισιόν, οι "μερένγκες" πέρασαν νικηφόρα από την Παμπλόνα, χάρη στα γκολ των Ρόμπεν (87') και Ιγκουαΐν (89') και εξασφάλισαν το πρωτάθλημα, καθώς διατήρησαν τη διαφορά των δέκα βαθμών από τη δεύτερη Βιγιαρεάλ.

Το εντυπωσιακό είναι πως οι Μαδριλένοι αγωνίζονταν από το 46ο λεπτό με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Καναβάρο και μάλιστα βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 82' από το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Πουνιάλ.

Όμως, η Ρεάλ έδειξε πως έχει "καρδιά πρωταθλήτριας" και με τα γκολ του Ολλανδού και του Αργεντινού, "καθάρισε" μια ώρα αρχίτερα την υπόθεση-τίτλος. Όσον αφορά στα υπόλοιπα αποτελέσματα, η Μπαρτσελόνα βρήκε μετά απο πολύ καιρό τον καλό της εαυτό και "σκόρπισε" με 6-0 τη Βαλένθια στο "Καμπ Νόου".

Πιο κοντά στη δεύτερη θέση η Βιγιαρεάλ, που με δύο γκολ του Νιχάτ επικράτησε με 2-0 της Χετάφε. Στο κυνήγι της Ατλέτικο Μαδρίτης για έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου έμειναν Ράθινγκ Σανταντέρ και Σεβίλλη, που νίκησαν τις Μούρθια (3-2) και Βαγιαδολίδ (2-0) αντίστοιχα.

No comments: