5/8/08

Αφεντικό η Ρεάλ στο "clasico"


Καταιγιστική ήταν η Ρεάλ στο "clasico" απέναντι στην Μπαρτσελόνα στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου", καθώς οι "μερένγκες" επικράτησαν με 4-1 των Καταλανών, στα πλαίσια της 36ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβισιόν.

Την ήττα των "μπλαουγκράνα" από τους πρωταθλητές Ισπανίας εκμεταλλεύθηκε η Βιγιαρεάλ, που νίκησε εκτός έδρας με 2-0 την Ουέλβα και πήρε το "εισιτήριο" για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς ξέφυγε επτά βαθμούς από την τρίτη "Μπάρτσα".

Από την άλλη, η Ουέλβα παρέμεινε στη ζώνη του υποβιβασμού και τις δύο τελευταίες αγωνιστικές θα παλέψει για τη σωτηρία της, έχοντας ως κύριο αντίπαλο την Οσασούνα, με την οποία είναι ισόβαθμη. Η ομάδα της Παμπλόνα ηττήθηκε στο τελευταίο λεπτό με 2-1 στη Μαγιόρκα από την ομώνυμη ομάδα, χάρη στο γκολ που σημείωσε ο Τρέχο.

Ένα βαθμό πιο πάνω βρίσκεται η Θαραγόθα, η οποία "λύγισε" στο "Μεστάγια" από τη Βαλένθια με 1-0, με τις "νυχτερίδες" να ξεφεύγουν από την επικίνδυνη ζώνη. Σημαντική νίκη που την έφερε ισόβαθμη με την Ατλέτικο Μαδρίτης στην τέταρτη θέση πέτυχε η Σεβίλλη, που πέρασε άνετα από τη χώρα των Βάσκων επί της Ράθινγκ Σανταντέρ με 3-0.

Πιο κοντά στη σωτηρία της βρίσκεται η Χετάφε, που ανέτρεψε πλήρως το σκορ κόντρα στην Αλμερία και ενώ βρισκόταν πίσω με 0-2, τελικά κατάφερε να επικρατήσει με 4-2. Ελπίδες για έξοδο στο Κύπελλο UEFA για τη Λα Κορούνια, που νίκησε δύσκολα την ήδη υποβιβασμένη Λεβάντε, με γκολ του Ρίκι στο 88ο λεπτό.

Σώθηκε και μαθηματικά η Αθλέτικ Μπιλμπάο, που νίκησε με 2-1 εκτός έδρας την καταδικασμένη Μούρθια, ενώ σε περιπέτειες παρέμεινε η Βαγιαδολίδ, που έμεινε στο 1-1 με την Μπέτις στην Ανδαλουσία. Η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Πέμπτη, με την αναμέτρηση Εσπανιόλ-Ατλέτικο Μαδρίτης.

No comments: