5/5/08

Η Μπόκα πήρε το "clasico", 1-0 τη Ρίβερ!


H Μπόκα Τζούνιορς ήταν η μεγάλη νίκητρια στο "super clasico" της Αργεντινής, καθώς νίκησε στο κατάμεστο "Μπομπονέρα" με 1-0 την μεγάλη αντίπαλό της, Ρίβερ Πλέιτ, ανάβοντας παράλληλα... φωτιά στη μάχη του τίτλου.

Με το αποτέλεσμα αυτό οι "χενέισες" έφτασαν στους 26 πόντους και μείωσαν στον έναν πόντο τη διαφορά από την κορυφή, όπου συγκατοικούν οι Ρίβερ Πλέιτ, Εστουντιάντες και Σαν Λορέντσο με 27 πόντους.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για τη Μπόκα μετά από τρία χρόνια απέναντι στη Ρίβερ και συγκεκριμένα το Μάιο του 2005 (στα πέντε προηγούμενα παιχνίδια είχαν σημειωθεί τρεις ισοπαλίες και δύο νίκες από πλευράς των "εκατομμυριούχων).

"Η Μπόκα έξιζε να νικήσει επειδή η Ρίβερ δεν έκανε τίποτα", δήλωσε μετά το ντέρμπι ο Χουάν Ρομάν Ρικέλμε, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν καλύτερα στον αγώνα και να πανηγυρίζουν το "χρυσό" γκολ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο.

Αυτό έγινε στο 14' (είχε προηγηθεί το τετ α τετ του Παλάσιο με τον Καρίτσο που βρήκε κερδισμένο τον γκολκίπερ της Ρίβερ Πλέιτ), με τον μέσο Μπατάλια να αποφεύγει τον προσωπικό του φρουρό, και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με δυνατή κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ρικέλμε.

No comments: