4/5/08

Τα φαντάσματα του παρελθόντος


Μια από τις πολλές υποθέσεις παράνομων υιοθεσιών την εποχή της διακυβέρνησης των στρατιωτικών στην Αργεντινή ήρθε στο φως και μάλιστα ένα ζευγάρι κρίθηκε ένοχο από τη Δικαιοσύνη επειδή-όπως αποδείχθηκε-είχε υιοθετήσει πριν από 30 χρόνια ένα κορίτσι, οι γονείς του οποίου απήχθησαν από τους στρατιωτικούς.

Την υπόθεση έφερε στο φως η ίδια η κοπέλα όταν ανακάλυψε ότι οι πραγματικοί της γονείς ήταν ανάμεσα στους περίπου 30.000 ανθρώπους που δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια του "Βρώμικου Πολέμου" στην Αργεντινή. Οι θετοί γονείς της κοπέλας καταδικάστηκαν σε 8 χρόνια φυλάκισης ο πατέρας και 7 η μητέρα, επειδή παραποίησαν κρατικά πιστοποιητικά. Ένας πρώην στρατιωτικός, ο οποίος έδωσε το κορίτσι στο άτεκνο ζευγάρι, καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης.

Η ιστορία συγκίνησε ιδιαίτερα την χώρα, όχι μόνο γιατί επανέφερε στο παρόν μνήμες από το μαύρο παρελθόν αλλά και γιατί η ίδια η υιοθετημένη κοπέλα ζήτησε την προσαγωγή των θετών γονιών της και μάλιστα είχε ζητήσει να καταδικαστούν σε 25 χρόνια κάθειρξης, τη μεγαλύτερη ποινή που επιβάλλει ο αργεντίνικος νόμος.

1 comment:

Anonymous said...

I just can say that the dictatorships are the worst thing in the world...
Spiros mi amor, te amo!!!