4/2/08

Η "Δολοφόνος των μικρών γηραιών κυριών"


Η "Δολοφόνος των μικρών γηραιών κυριών", μια Μεξικάνα πρώην παλαιστής που στραγγάλισε ή κακοποίησε μέχρι θανάτου 11 ηλικιωμένες γυναίκες στα σπίτια τους, όπου εργαζόταν ως οικιακή βοηθός, καταδικάστηκε την Δευτέρα σε ισόβια κάθειρξη από δικαστήριο του Μεξικού.

Η Χουάνα Μπαράσα, η επονομαζόμενη "Ματαβιεχίτας" στα ισπανικά, σκότωσε τουλάχιστον 11 άτομα από το 2000 και ενδέχεται να ευθύνεται για το θάνατο συνολικά 40 ανθρώπων, γεγονός που την κατατάσσει στους χειρότερους κατά συρροή δολοφόνους του Μεξικού.

Η γεροδεμένη πρώην αθλήτρια κυκλοφορούσε στους δρόμους της Πόλης του Μεξικού κάποιες φορές με στολή νοσοκόμας και κέρδισε την εμπιστοσύνη ηλικιωμένων γυναικών όταν προσφερόταν να τους πλύνει τα ρούχα ή να τις βοηθήσει με άλλες οικιακές εργασίες. Αφού κατάφερνε έτσι να μπει στα σπίτια τους τις στραγγάλιζε ή τις σκότωνε χτυπώντας τις με διάφορα αντικείμενα και έκλεβε συμβολικά "τρόπαια" όπως διακοσμητικά ή θρησκευτικά είδη.Το δικαστήριο επέβαλε στην Μπαράσα ποινή 759 ετών συνολικά, όμως με βάση τη μεξικανική νομοθεσία μπορεί να εκτίσει το πολύ 50 χρόνια.

Όταν συνελήφθη είπε στους αστυνομικούς ότι σκότωνε ηλικιωμένες γυναίκες για εκδίκηση, επειδή η μητέρα της την είχε παραδώσει σε έναν άνδρα που την κακοποιούσε σεξουαλικά όταν ήταν παιδί.

No comments: