4/2/08

Βοήθεια ζητά ο γιός της Μπετανκούρ


Αίτημα να παρέμβει για την απελευθέρωση της μητέρας του-με 600.000 υπογραφές- πρόκειται να παραδώσει στο γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί ο Λορέντζο Ντελόιε, γιος της δημοσιογράφου Ινγκριντ Μπετανκούρ, που απήχθη τον Φεβρουάριο του 2003 από τις FARC (Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις της Κολομβίας).

Παράλληλα, μέσω βίντεο που προβλήθηκε χθες από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, ο Λορέντζο ζητεί από τους Γάλλους να κινητοποιηθούν συμμετέχοντας σε μία "λευκή πορεία" την ερχόμενη Κυριακή στο Παρίσι, αλλά και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας.

"Το θέμα επείγει. Επείγει για τη ζωή, επείγει για την ελευθερία της. Η μητέρα μου είναι όμηρος έξι χρόνια. Η υγεία της είναι πολύ άσχημη, είναι πλέον θέμα εβδομάδων. Σας παρακαλώ ελάτε όλοι, στη λευκή πορεία στις 6 Απριλίου", λέει ο Λορέντζο στο βίντεο.

Την ίδια ώρα η δημοσιογράφος της Λιμπερασιόν, Φλοράνς Ομπενά, που κρατήθηκε όμηρος στο Ιράκ, δήλωσε ότι υποστηρίζει το κάλεσμα του Λορέντζο υπογραμμίζονται ότι "ο χρόνος είναι μετρημένος".

Την ερχόμενη Παρασκευή η Διεθνής Ομοσπονδία των Ενώσεων για την Ιγκριντ Μπεντανκούρ ( Ficib), μαζί με τη Διεθνή Ομοσπονδία για τα ανθρώπινα δικαιώματα ( FIDH) θα ζητήσουν από τον πρόεδρο της Κολομβίας πρόεδρο Αλβάρο Ουρίμπε, να προωθήσει άμεσα μία πολιτική λύση και ν 'αποφύγει κάθε στρατιωτική παρέμβαση στην περιοχή που βρίσκονται οι όμηροι ".

Οι πληροφορίες που φθάνουν στη Γαλλία για την υγεία της Ινγκριντ Μπετανκούρ -η οποία είναι μισή Γαλλίδα και μισή Κολομβιανή- είναι τόσο ανησυχητικές, ώστε ο πρώην συζυγός της και πατέρας των δύο παιδιών της, ν' αμφισβητεί πλέον δημοσίως κατά πόσο "η Ιγκριντ είναι ακόμα ζωντανή".

Άλλες πληροφορίες, σύμφωνα με το ραδιόφωνο της Κολομβίας "Καρακόλ", το οποίο επικαλείται μαρτυρίες από εργαζόμενους στις υπηρεσίες στρατού και από χωρικούς που είδαν την όμηρο στα ιατρικά κέντρα όπου μετεφέρθη, "η Ιγκριντ έχει παύσει να τρέφεται και αρνείται κάθε θεραπεία".

No comments: