4/2/08

Διαμαρτυρία του Σαρκοζί στους FARC


Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί κάλεσε επίσημα σήμερα τον αρχηγό των ανταρτών των FARC Μανουέλ Μαρουλάντα, να απελευθερώσει άμεσα την γαλλο-κολομβιανή όμηρο Ινγκρίντ Μπετανκούρ "που κινδυνεύει άμεσα να πεθάνει", σε μήνυμα του που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Προεδρία.

"Καθώς αρκεί πλέον μια απόφαση εκ μέρους σας για να σωθεί μια γυναίκα από το θάνατο, και για να κρατήσετε ζωντανή την ελπίδα για όλους αυτούς που εξακολουθούν να κρατούνται: πάρτε αυτήν την απόφαση, αφήστε ελεύθερη την Ινγκρίντ Μπετανκούρ", αναφέρει στο μήνυμα του ο Σαρκοζί.

"Η Ινγκρίντ κινδυνεύει άμεσα να πεθάνει. Δεν έχει τη δύναμη να αντέξει σε μια χωρίς τέλος αιχμαλωσία, που εξελίσσεται σε τραγωδία", πρόσθεσε.

"Η Γαλλία περιμένει ένα σινιάλο εκ μέρους σας για να οργανώσει αμέσως σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές μια ανθρωπιστική αποστολή που θα βοηθήσει και θα φροντίσει για την Ινγκρίντ και τους πιο εξασθενημένους συγκρατούμενους της".

"Λοιπόν εσείς που διοικείτε τις FARC, έχετε τώρα ένα ραντεβού με την ιστορία. Μην το χάσετε. Απελευθερώστε την Ινγκρίντ και τους πιο εξασθενημένους από τους ομήρους".

"Η Γαλλία είναι και θα παραμείνει σε κινητοποίηση για μια ανθρωπιστική συμφωνία. Μην αφήσετε να χαθεί η ευκαιρία που παρουσιάζεται. θα είναι σοβαρό πολιτικό λάθος και επιπλέον μια ανθρωπιστική τραγωδία. θα είναι ένα έγκλημα θα είστε υπεύθυνος για το θάνατο μιας γυναίκας", τονίζει στο μήνυμα του ο γάλλος πρόεδρος.

No comments: