4/7/08

Η ασθένεια των τρελών αγελάδων "ξαναχτύπησε"


Δύο άνθρωποι πέθαναν στην Ισπανία από την ασθένεια Κρόϊτσφελντ Γιάκομπ (της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας των βοειδών, γνωστής ως ασθένειας των τρελών αγελάδων) μετέδωσε σήμερα η κρατική ραδιοφωνία RNE.

Πρόκειται για δύο νεαρά άτομα από την περιοχή Καστίλης-Λεόν στην κεντρική Ισπανία, τα οποία υπέκυψαν στην ασθένεια,το ένα πριν από τρεις μήνες και το άλλο την περασμένη εβδομάδα ,σύμφωνα με τον ραδιοσταθμό που επικαλείται πηγές της περιφερειακής υπηρεσίας Υγείας.Το υπουργείο Υγείας στη Μαδρίτη ανέφερε ότι δεν είναι οι πρώτοι θάνατοι από την ασθένεια Κρόϊσφελντ Γιάκομπ στην Ισπανία,αλλά δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες.

Τα πρώτα κρούσματα της ασθένειας των τρελών αγελάδων παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στη Βρετανία την δεκαετία του 1980. Επιστήμονες πιστεύουν ότι μεταδίδεται μέσω μολυσμένου κρέατος και μολυσμένων ζωωτροφών και μπορεί να προκαλέσει την ασθένεια Κρόϊσφελντ Γιάκομπ στους ανθρώπους.

1 comment:

Anonymous said...

I just saw that on tv today...it is a serious problem, but here we have the "chupacabras" jajajajaja which is worst :p pfff...pendejadas...solo el PRD

Spiros mi amor, te amo con todo el corazón!!:**************