4/13/08

Γυναικεία υπεροχή


O ισπανός σοσιαλιστής πρωθυπουργός, Χοσέ Λουίς Θαπατέρο παρουσίασε τη νέα κυβέρνησή του, όπου για πρώτη φορά στην ιστορία της Ισπανίας οι γυναίκες υπερτερούν των ανδρών υπουργών και επίσης για πρώτη φορά τίθεται επικεφαλής του υπουργείου Αμυνας μια νεαρή εκπρόσωπος του ασθενούς φύλου.

Ο κ. Θαπατέρο έλαβε την έγκριση της ισπανικής Βουλής για μια δεύτερη πρωθυπουργικού του θητεία και κράτησε το "βαρύ πυροβολικό" της προηγούμενης θητείας του, την αντιπρόεδρο και και εκπρόσωπο του κόμματος, Μαρία Τερέζα Φερνάντεζ ντε λα Βέγκα και τον αντιπρόεδρο αρμόδιο για θέματα Οικονομίας, Πέδρο Σόλμπες.

Ο κ. Μιγκέλ Ανχελ Μορατίνος εξακολουθεί να βρίσκεται επικεφαλής της ισπανικής διπλωματίας, και ο Αλφρέντο Πέρεζ Ρουμπαλκάμπα , παρά τις κάποιες επιφυλάξεις, ανέλαβε τον ευαίσθητο τομέα του υπουργείου Εσωτερικών.

Η Κάρμεν Τσακόν, ανερχόμενο αστέρι του Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Καταλωνία, έγινε σε ηλικία μόλις 37 χρόνων η πρώτη γυναίκα υπουργός Αμυνας στην Ισπανία.Στην κυβέρνηση του 47χρονου κ. Θαπατέρο, που ορκίστηκε ενώπιον του βασιλιά Χουάν Κάρλος και παρούσης της βασιλίσσης Σοφίας, οι γυναίκες καταλαμβάνουν οκτώ υπουργεία έναντι επτά των ανδρών υπουργών.

No comments: